Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotlety mielone z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szukasz nowych pomysłów na kotlety mielone, mam dla Ciebie przepis. Aromatyczne kotlety mielone pod pierzynką z grzybów, idealne na różne uroczystości.

Kotlety mielone z pieczarkami

Składniki:

Kotlety mielone z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z pieczarkami

I

Kotlety mielone z pieczarkami.
Przygotowanie mięsa na przygotowanie kotletów mieloneych.

1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą, wlewam oliwę, sos Worcestershire. Mięso dokładnie wyrabiam formuję kulę, rozpłaszczam i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kotlety piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.

II

Kotlety mielone z pieczarkami.
Przygotowanie pierzynki z farszu grzybowego i żółtego sera.

2. Cebule obieram, kroję drobno, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Upieczone kotlety smaruję ketchupem, układam farsz z grzybów a wierzch posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach. Chwilkę zapiekam w piekarniku do rozpuszczenia się sera.

III

4. Kotlety gotowe.
5. Smacznego.