Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Polędwiczki z podgrzybkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne polędwiczki pachnące lasem w aromatycznym sosie grzybowym, możemy przygotować na niedzielny obiad, nadchodzące święta.

Polędwiczki z podgrzybkami

Składniki:

Polędwiczki z podgrzybkami

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki z podgrzybkami

I

Polędwiczki z podgrzybkami
Przygotowaniem mięsa z polędwiczek wieprzowych, układanie w rękawie i pieczenie.

1. Mięso posypujesz pieprzem, solą, układasz w rękawie do pieczenia i pieczesz 30 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.

II

2. Cebulę obierasz, drobno kroisz, smażysz na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajesz ugotowane grzyby, podlewasz wodą, wrzucasz kostkę rosołową, wlewa sos sojowy, doprawiasz pieprzem oraz solą i gotujesz 20 minut.
3. Sos zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną, gotujesz do chwili zagotowania.

4. Polędwiczki po upieczeniu kroisz na mniejsze kawałki, polewasz sosem z grzybami. Danie podajesz z kopytkami, kluskami śląskimi.
5. Smacznego