Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Krokiety z mięsem z rosołu i marynowaną cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i pożywne krokiety, do których przygotowania wykorzystałam mięso z gotowania rosołu. Smaku dodała marynowana cebulka.

Krokiety z mięsem z rosołu i marynowaną cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krokiety z mięsem z rosołu i marynowaną cebulką

 

  • 6 naleśników
  • 650 gram mieszanego mięsa z rosołu: kurczak, indyk, wołowina (waga po obraniu mięsa z kości)
  • 200 gram cebulki marynowanej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 5 łyżek oliwy z suszonych pomidorów
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Krokiety z mięsem z rosołu i marynowaną cebulką
Mięso obieramy starannie z kości. Blendujemy je w rozdrabniaczu lub mielimy w maszynce. Dodajemy marynowaną cebulkę i również rozdrabniamy.

Dodajemy oliwę z suszonych pomidorów, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i dokładnie mieszamy.

Smarujemy naleśniki farszem i zawijamy, formując krokiety. Obtaczamy je w jajku i bułce tartej, kładziemy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor.
Krokiety z mięsem z rosołu i marynowaną cebulką
Mięso z rosołu obieramy starannie z kości.
Krokiety z mięsem z rosołu i marynowaną cebulką
Dodajemy marynowaną cebulkę i również rozdrabniamy,
Krokiety z mięsem z rosołu i marynowaną cebulką
Dodajemy oliwę z oliwek, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i dokładnie mieszamy.
Krokiety z mięsem z rosołu i marynowaną cebulką
Smarujemy naleśniki farszem i zawijamy, formując krokiety.