Sposób przygotowania:
Polędwiczki z serem pleśniowym w winie
Polędwiczki opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Posypać ziołami - 1 łyżeczką oregano i 1łyżeczką tymianku - odstawić na 30 minut do lodówki. Ser rokpol pokroić w słupki i obtoczyć w pozostałych ziołach. Polędwiczki naciąć przez środek dość głęboko. W powstały otwór włożyć kawałki sera, końce mięsa założyć na siebie i związać ścisło sznurkiem do mięsa. Polędwiczki podsmażyć na oleju, z wierzchu posmarować je musztardą. Podlać winem, przykryć i dusić około 15 minut. Gotowe polędwiczki pokroić w grube plastry i podawać. Smacznego!
Goodfood
mz00ms
Bardzo się cieszę, że pomysł spodobał się dla Pani. Cieszę się, że mogę inspirować innych. Pozdrawiam.