Sposób przygotowania:
Polędwiczki z sosem czekoladowym
Rozgrzej piekarnik do 200^C Do rondla o grubym dnie wlej wino i porto, dodaj szalotki i tymianek, gotuj na mocnym ogniu 20-30 min, aż objętość sosu zmniejszy się o połowę. Mięso opłucz i osusz, obtocz z każdej strony w pokruszonym pieprzu i obsmarz na brązowo w brytfannie na oliwie z masłem. Potem wstaw brytfannę do piekranika i piecz jakieś 5 min. Mięso wyjmij , zawiń w folię aluminiową i odłóż na kilka minut. Do czystego rondla przecedź zredukowany sos winny, podgrzej na małym ogniu i rozpuść w nim czekoladę. Pokrój mięso na małe porcje i polej sosem. Można podawać z ziemniakami albo ziemniaczanymi krokiecikami. Pasują także warzywa ugotowane na parze