mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Polewa kakaowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybko schnąca, nie łamiąca się, błyszcząca polewa kakaowa:)

Polewa kakaowa. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Polewa kakaowa.

 

Sposób przygotowania:

Polewa kakaowa.
Żelatynę zalewam niewielką ilością zimnej wody i odstawiam na kilka minut aby napęczniała. Do rondla wkładam cukier, śmietanę, kakao i masło. Podgrzewam, aż składniki dokładnie się połączą. Trwa to kilka minut. Gdy żelatyna napęcznieje podgrzewam ją w tej samej wodzie aż dokładnie się rozpuści. Rozpuszczoną, ciepłą żelatynę dodaję do rondla z czekoladową masą. Mieszam energicznie i dokładnie do połączenia się składników. Lekko ostudzoną polewą dekoruję wypieki.
Polewa kakaowa.
W garnku umieszczam masło, śmietanę, cukier i kakao
Polewa kakaowa.
Polewą kakaową polewam dowolne ostudzone ciasto, ciastka