Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Polewka po kapitańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo sycąca i dobra Polewka po kapitańsku, smacznego

Polewka po kapitańsku

Składniki:

Polewka po kapitańsku

 

Sposób przygotowania:

Polewka po kapitańsku
Grzyby umyć namoczyć ugotowac. Ziemniaki obrać, umyć, pokrajać w kostkę, zalać wrzącą wodę, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać i usmażyć.Z mąki i jaja oraz łyżki wody wyrobić twarde ciasto, zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do ziemniaków pod koniec gotowania razem z cebulą i pokrajanymi w paseczki grzybami. Posypać posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.

Tagi:

grzyby