zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Półfrancuskie kluski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczne Półfrancuskie kluski

Półfrancuskie kluski

Składniki:

Półfrancuskie kluski

 

Sposób przygotowania:

Półfrancuskie kluski
Make przesiac,maslo ucierac,dodajac stopniowo po jednym jajku.Pulchna mase wymieszac z maka,dodac wode i wyrobic ciasto,ucierajac drewniana lyzka lub robotem elektrycznym,wykorzystujac przystawki w ksztalcie litery S.Z przygotowanego ciasta formowac kluski i,nabierajac je zwilzona metalowa lyzka,wrzucac je na wrzaca,osolona wode.Gotowac pod przykryciem na wolnym ogniu.Podawac dokladnie odcedzone.Kluski polfrancuskie podaje sie jako dodatek do zup czystych,oraz do glownych dan miesnych.

Tagi:

jajko jajka mak