natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Polonezy.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobra potrawa. Może służyć za obiad.

Polonezy.

Składniki:

Polonezy.

 

 

Sposób przygotowania:

Polonezy.
Pieczarki dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w kostkę. To samo zrobić z cebulą. Oba składniki podsmażyć i dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić solą i pieprzem oraz dodać szczyptę papryki. Mięso pokroić w plastry oraz bardzo cieniutko rozbić. W każdym kawałku mięsa ułożyć nadzienie, tak, żeby po zwinięciu powstał z mięsa rulon. Rozgrzać olej na patelni. Mięso panierować w mące i ułożyć na rozgrzanym oleju. Należy podawać ciepłe z ziemniakami.

Tagi:

polonezy