Sposób przygotowania:
Pomada czekoladowa
Pokruszyć czekoladę, wyłożyć na talerzyk, i ustawić na garnku z wrzącą wodą, by rozpuściła się.
Do półtoralitrowego garnka wsypać cukier, wlać śmietankę, włożyć rozerwaną wzdłuż wanilię, podgrzewać na dość silnym ogniu mieszając od czasu do czasu. Gdy zawrze gotować z zegarkiem w ręku 11 minut również mieszając od czasu do czasu. Zdjąć z ognia- dodać rozpuszczoną czekoladę, chwilę ucierać, a gdy tylko masa zacznie lekko gęstnieć wylać na przygotowany upieczony kruchy placek. Od razu, póki pomada nie zgęstnieje dekorować pokrojoną w paseczki skórką pomarańczową, połówkami orzechów lub migdałami.
Smacznego
Do półtoralitrowego garnka wsypać cukier, wlać śmietankę, włożyć rozerwaną wzdłuż wanilię, podgrzewać na dość silnym ogniu mieszając od czasu do czasu. Gdy zawrze gotować z zegarkiem w ręku 11 minut również mieszając od czasu do czasu. Zdjąć z ognia- dodać rozpuszczoną czekoladę, chwilę ucierać, a gdy tylko masa zacznie lekko gęstnieć wylać na przygotowany upieczony kruchy placek. Od razu, póki pomada nie zgęstnieje dekorować pokrojoną w paseczki skórką pomarańczową, połówkami orzechów lub migdałami.
Smacznego