Sposób przygotowania:
Pomarańcze nadziewane
1. Pomarańcze sparzyć, dokładnie wyszorować szczoteczką, ściąć czubki i łyżeczką delikatnie wydrążyć z nich miąższ.
2. Filety z kurczaka pokroić na drobne kawałki. Miąższ z pomarańczy poszatkować, włożyć do miski razem z pokrojonym mięsem i dokładnie wymieszać z 5 łyżkami majonezu. Dodać posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek. Wszystko doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.
3. Powstałą sałatką napełnić wydrążone pomarańcze po same brzegi. Chłodzić w lodówce przynajmniej przez 30 minut.
Smacznego!
2. Filety z kurczaka pokroić na drobne kawałki. Miąższ z pomarańczy poszatkować, włożyć do miski razem z pokrojonym mięsem i dokładnie wymieszać z 5 łyżkami majonezu. Dodać posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek. Wszystko doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.
3. Powstałą sałatką napełnić wydrążone pomarańcze po same brzegi. Chłodzić w lodówce przynajmniej przez 30 minut.
Smacznego!