Sposób przygotowania:
pomaranczowa kostka
masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
dodać do masy mąkę i skórkę z pomarańczy, jajko i zagnieść na gładkie ciasto. po czym wstawić do lodówki na ok godzinę.
galaretkę rozpuścić w szklance wody i wystudzić.
z ciasta wykrawać kwadraty i piec ok 20 minut z 200 stopniach.
gdy ostygną każdy kwadrat polać gęstniejąca galaretka i przykryć drugim ciastkiem.
dodać do masy mąkę i skórkę z pomarańczy, jajko i zagnieść na gładkie ciasto. po czym wstawić do lodówki na ok godzinę.
galaretkę rozpuścić w szklance wody i wystudzić.
z ciasta wykrawać kwadraty i piec ok 20 minut z 200 stopniach.
gdy ostygną każdy kwadrat polać gęstniejąca galaretka i przykryć drugim ciastkiem.