Sposób przygotowania:
Pomarańczowe muffinki gotowaneETAP 1:
Miękkie masło zmiksować z cukrami na puszystą masę. Dodać jajka i zmiksować do połączenia. W oddzielnej misce wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia i budynie. Mieszankę wsypać do masy i wymieszać do połączenia. 
Daktyle pokroić. Z wyparzonej pomarańczy otrzeć skórkę i dodać do ciasta. Wymieszać. Foremkę silikonową do muffinek wysmarować masłem, wysypać kaszą manną i nałożyć ciasto. 
Formę przykryć szczelnie folią aluminiową i wstawić do większego garnka. Nalać wody do 3/4 wysokości formy. Zagotować i gotować ok. 30 minut. Wyjąć formę, zdjąć folię i wystudzić babeczki w formie. Potem wyjąć ostrożnie obracając formę do góry nogami. 
Śmietanę zagrzać, rozpuścić w niej czekoladę i polać muffinki. Posypać wiórkami. Schłodzić w lodówce.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
