Sposób przygotowania:
Czekoladowe mufiinki ze skórką pomarańczy
Rozpuszczone w garnku masło odstawiamy do ostygnięcia. Sypkie składniki łączymy ze sobą (mąka, proszek do pieczenia, kakao, soda, kawa, cukier, cukier waniliowy). Dodajemy skórkę pomarańczy i rozdrobnioną czekoladę.
W osobnym naczyniu za pomocą miksera łączymy jajka z mlekiem. Zawartość obu naczyń łączymy ze sobą. Mieszamy delikatnie. Do formy na muffinki wyłożonej papilotkami kładziemy po dwie łyżki ciasta.
Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
W osobnym naczyniu za pomocą miksera łączymy jajka z mlekiem. Zawartość obu naczyń łączymy ze sobą. Mieszamy delikatnie. Do formy na muffinki wyłożonej papilotkami kładziemy po dwie łyżki ciasta.
Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni C.