Sposób przygotowania:
Pomarańczowo-jabłkowe crumble
Kokilki natłuszczamy. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Skórkę z pomarańczy ścieramy na tace (na drobnych i małych oczkach-pół na pół). Pozostałą skórkę dokładnie obieramy, pomarańczę kroimy na mniejsze części i miksujemy. W kokilkach na dnie układamy pokrojone jabłka. Wierzch polewamy musem pomarańczowym. Delikatnie mieszamy. Całość przykrywamy kruszonką. Zapiekamy około 30 minut w 180˚C. Przed podaniem dekorujemy. Dekoracje może stanowić melisa oraz plasterek pomarańczy! Kruszonka: Mąkę, cukier oraz masło przekładamy do miski. W palcach wykonujemy kruszonkę. Do gotowej dodajemy skórkę startą z pomarańczy. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na owoce. Zapiekamy!