jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Pomarańczowo-jabłkowe crumble

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Możemy go przygotowań o każdej porze roku. Pasuje także by zaserwować go w okresie Świąt Bożego Narodzenia.

Pomarańczowo-jabłkowe crumble Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomarańczowo-jabłkowe crumble

 

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowo-jabłkowe crumble
Kokilki natłuszczamy. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Skórkę z pomarańczy ścieramy na tace (na drobnych i małych oczkach-pół na pół). Pozostałą skórkę dokładnie obieramy, pomarańczę kroimy na mniejsze części i miksujemy. W kokilkach na dnie układamy pokrojone jabłka. Wierzch polewamy musem pomarańczowym. Delikatnie mieszamy. Całość przykrywamy kruszonką. Zapiekamy około 30 minut w 180˚C. Przed podaniem dekorujemy. Dekoracje może stanowić melisa oraz plasterek pomarańczy! Kruszonka: Mąkę, cukier oraz masło przekładamy do miski. W palcach wykonujemy kruszonkę. Do gotowej dodajemy skórkę startą z pomarańczy. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na owoce. Zapiekamy!
Pomarańczowo-jabłkowe crumble
Przygotowane kokilki smarujemy w środku tłuszczem
Pomarańczowo-jabłkowe crumble
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę lub plasterki
Pomarańczowo-jabłkowe crumble
Umieszczone w kokilkach jabłka zalewamy musem pomarańczowym
Pomarańczowo-jabłkowe crumble
Owoce przykrywamy kruszonka i całość pieczemy