mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Pomarańczowy dorsz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Szybki, prosty i dietetyczny obiad. Kalorii nam nie przybędzie na pewno. Polecam bo ryba jest delikatna i bardzo smaczna.

Pomarańczowy dorsz Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomarańczowy dorsz

 

  • 7 kawałków filetu z dorsza

 

  • 1 cebula

 

 

  • 1 łyżeczka majeranku

 

  • przyprawa do ryb

 

 

 

  • 6 różyczek brokuła

Sposób przygotowania:

Pomarańczowy dorsz
Kawałki dorsza przekładam do pojemnika, solę, pieprzę, dodaję majeranek, przyprawę do ryb.Cebule obieram i kroję w kostkę. Dodaje do ryby, polewam sokiem z pomarańcza. Kawałki ryby dokładnie obtaczam w marynacie i wkładam do lodówki na noc. Na drugi dzień wyjmuje z marynaty i przekładam do naczynia do zapiekania. Układam plastry pomarańcza. Zapiekam 15 minut temp 200 stopni . Podaję z brokułem ugotowanym aldente. 
Pomarańczowy dorsz
cebula biala obrana i pokrojona na desce
Pomarańczowy dorsz
dorsz w marynacie z cebula sokiem pomarańczowym
Pomarańczowy dorsz
kawałki dorsza ułozone w naczyniu do zapiekania
Pomarańczowy dorsz
pomarańczo obrane i pokrojone w plastry dodane do ryby