malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Dorsz w sosie pomarańczowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smakuje mojej dziewczynie ryba w takim wydaniu, ma słodki fajny smak. może postać nawet dwa dni w lodówce.

Dorsz w sosie pomarańczowym

Składniki:

Dorsz w sosie pomarańczowym

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w sosie pomarańczowym
Pomarańcze kroimy na pół i wyciskamy z nich sok, dorsza kroimy w dzwonki solimy oraz pieprzymy, wkładamy do soku z pomarańczy i odstawiamy na godzinę, następnie maczamy w rozbełtanym jajku obtaczamy w mące, smażymy na gorącym oleju. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie dodajemy do niej sok z pomarańczy w którym leżały ryby. Dorsza układamy na półmisku i zalewamy żelatyną. Wstawiamy do lodówki.