dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pomarańczowy stek z rekina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Prosty sposób jak przygotować rybę o niekonwencjonalnym smaku. Łatwe i bardzo smaczne. Zdecydowanie polecam.

Pomarańczowy stek z rekina Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomarańczowy stek z rekina

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowy stek z rekina
Steki rozmrażamy w lodówce. Osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Dokładnie nacieramy wyciśniętym sokiem z pomarańczy, solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Odstawiamy do lodówki na 15 minut. Następnie rybę dokładnie panierujemy w mącę żytniej i smażmy z obu stron na wolnym ogniu. Smacznego! 
Pomarańczowy stek z rekina
Steki z rekina nacieamy solą, pieprzem i sokiem z pomarańczy.
Pomarańczowy stek z rekina
Steki dokładnie panierujemy w mące żytniej.
Pomarańczowy stek z rekina
Rybę smażymy z obu stron na złoty kolor.