Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pomidor po wiedeńsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Po wiedeńsku, bo z serem typu ricotta

Pomidor po wiedeńsku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pomidor po wiedeńsku

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidor po wiedeńsku
Pomidory myjemy, osuszamy. Kroimy na pół, usuwamy szypułki i tniemy w średnie talarki. Układamy koliście na talerzu obiadowym lub na półmisku. Doprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy odrobiną oleju lub oliwy z oliwek. Posypujemy pokruszonym serem wiedeńskim i drobno posiekanym szczypiorkiem.
Pomidor po wiedeńsku
Pomidory myjemy, osuszamy. Kroimy na pół, usuwamy szypułki i tniemy w średnie talarki.

Tagi:

sery ser