Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

pomidorowa musztarda

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny dodatek do mięsa i wędliny.

pomidorowa musztarda

Składniki:

pomidorowa musztarda

 

Sposób przygotowania:

pomidorowa musztarda
Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki i włożyć do rondla, gotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić cienko w piórka i udusić. Ugotowane pomidory i usmażoną cebulę przetrzeć przez sitko. Do masy pomidorowej dodać, sól, pieprz, czosnek przepuszczony przez praskę, cukier, liście laurowe, ziele angielskie. Gotować na małym ogniu aż masa zgęstnieje. Pod koniec gotowania wlać ocet. Dobrze wymieszać i przekładać do słoiczków.

Tagi:

pomidory