lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pomidorowa na korpusie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zawsze smakuje mi pomidorowa

Pomidorowa na korpusie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pomidorowa na korpusie

 

  • Korpus z kurczaka
  • marchew, 3 szt
  • czosnek, 1/2 ząbki
  • przecier pomidorowy, 170 g
  • cukier, 1 łyżeczka
  • śmietanka 30%, 8 łyżek
  • Natka pietruszki, 1/2 pęczka
  • Vegeta 3 łyżeczki
  • woda, 3 litry

Sposób przygotowania:

Pomidorowa na korpusie
Do garnka włożyłam korpus ziele angielskie lisic laurowy czosnek i marchew pokrojoną w słupki natkę pietruszki związałam i włożyłam w pęczku . Załam wodą wstawiłam na gaz gotowałam ,aż marchewka zmiękła dodałam trochę Vegety do smaku Przecier pomidorowy dodałam rozmieszałam pogotowałam chwilek i dodałam śmietanę zamieszałam i gotowe . Ugotowałam makaron i podawałam z makaronem .
Pomidorowa na korpusie
wywar rosołowy na mięsku robimy około 3 litrów
Pomidorowa na korpusie
Koncentrat pomidorowy smietana i powstaje pyszna pomidórówka