justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pomidorowa na korpusie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

ulubiona zupka całej mojej rodzinki

Pomidorowa na korpusie

Składniki:

Pomidorowa na korpusie

 

  • 2 szt. korpus z kurczaka,
  • do smaku sól, pieprz, vegeta,
  • listek laurowy Prymat,
  • ziele angielskie,
  • przecier pomidorowy,
  • kostka rosołowa warzywna,
  • woda,
  • 1/2 pęczka włoszczyzna

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa na korpusie
Korpusy z kurczaka myjemy i przekładamy
do garnka. Zalewamy wodą. Dodajemy
kawałki włoszczyzny i pozostałe zioła i
przyprawy. Gdy mięso będzie miękkie
dodajemy przecier. Zagotowujemy i
zabielamy mlekiem.