ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Pomidorowa najprawdziwsza

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupka w 100% ze świeżych pomidorów

Pomidorowa najprawdziwsza Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomidorowa najprawdziwsza

 

  • 1,5 kg soczystych pomidorów
  • 1 l domowego bulionu warzywnego (ewentualnie wody)
  • 1 cebula
  • vegeta natur
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • lyżka masła
  • przyprawa Kamis Fit Up do zup
  • słodka śmietanka 12% do zup
  • cukier (opcjonalnie, aby złagodzić kwaśny smak)
  • dodatki:ulubiony makaron

Sposób przygotowania:

Pomidorowa najprawdziwsza
Pomidory myjemy, kroimy na kawałki i wrzucamy do szerokiego garnka, dodajemy cebulę drobno posiekaną oraz masło, całość podsmażamy 10-15 minut, następnie zalewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem ok. 45 min. Po tym czasie za pomocą blendera rozdrabniamy odrobinę pomidory a następnie przecieramy je przez bardzo drobne sito do drugiego garnka. Do przetartych pomidorów wlewamy bulion, zagotowujemy i wrzucamy porcję makaronu, gotujemy aż makaron będzie al dente, następnie doprawiamy wszystkimi przyprawami. Na koniec dolewamy odrobinę śmietanki i podajemy. Smacznego :)
Pomidorowa najprawdziwsza
Na początku podsmażamy pomidory z cebulką
Pomidorowa najprawdziwsza
Pomidory przecieramy do grugiego garnka
Pomidorowa najprawdziwsza
Na koniec w zupie gotujemy makaron i doprawiamy