Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pomidorowa z domowego przecieru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna swojska zupa pomidorowa

Pomidorowa z domowego przecieru Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidorowa z domowego przecieru

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z domowego przecieru
Udko umyć, włożyć do garnka i zalać zimną wodą, dodać soli, gotować na małym ogniu ok. 30minut od zawrzenia. Marchewkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Por oczyścić i pokroić. Dodać do zupy. Ryż odmierzyć i również wsypać do zupy. Zamieszać. Gdy warzywa i ryż będą miękkie dodać przecier pomidorowy. Gotować kilka minut. Śmietanę zahartować kilkoma łyżkami gorącej zupy, wlać do garnka. Zamieszać, zagotować. Zupę rozlać na talerze i doprawić do smaku białym pieprzem.
Pomidorowa z domowego przecieru
Udko umyć włożyć do garnka i zalać zimną wodą dodać soli gotować na małym ogniu ok 30minut od zawrzenia
Pomidorowa z domowego przecieru
Marchewkę obrać umyć i pokroić w kostkę Por oczyścić i pokroić Dodać do zupy Ryż odmierzyć i również wsypać do zupy Zamieszać
Pomidorowa z domowego przecieru
Gdy warzywa i ryż będą miękkie dodać przecier pomidorowy Gotować kilka minut
Pomidorowa z domowego przecieru
Śmietanę zahartować kilkoma łyżkami gorącej zupy wlać do garnka Zamieszać zagotować