Sposób przygotowania:
Pomidorowa z makaronem
Z porcji rosołowej/skrzydełek oraz warzyw gotujemy bulion. Marchewkę kroimy w plasterki! Resztę można dodać w całości. Po około 45 minutach wyjmujemy warzywa-z wyjątkiem marchewki która zostawiamy w zupie. Ważne by wywar gotować na wolnym ogniu. Dodajemy pokrojoną drobniutko natkę pietruszki. Po około 10 minutach można dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Zabielamy śmietanka- im jej więcej tym zupa bardziej kremowa i słodkawa. Na sam koniec solimy do smaku.
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i przelewamy wodą. Podajemy wraz z zupą.
** zamiast gotować nowy rosół możemy wykorzystać ten z dnia poprzedniego np z niedzieli :), podobnie jak makaron
Smacznego!
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i przelewamy wodą. Podajemy wraz z zupą.
** zamiast gotować nowy rosół możemy wykorzystać ten z dnia poprzedniego np z niedzieli :), podobnie jak makaron
Smacznego!