Sposób przygotowania:
Pomidorowa z makaronem dla jaroszy
Z warzyw gotujemy wywar. Marchewkę kroimy w plasterki! Resztę można dodać w całości. Po około 45 minutach wyjmujemy pora-resztę tłuczemy wałkiem do ziemniaków na papkę i dodajemy ponownie do wywaru. . Ważne by wywar gotować na wolnym ogniu. Dodajemy pokrojoną drobniutko natkę pietruszki. Po około 10 minutach można dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Zabielamy śmietanka- im jej więcej tym zupa bardziej kremowa i słodkawa. Na sam koniec solimy do smaku.
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i podajemy z zupą
Smacznego!
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i podajemy z zupą
Smacznego!