Aneta76

Aneta76

Kucharz
[Przepisów: 8]

Pomidorowa z mleczkiem kokosowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i aromatyczna zupa pomidorowa z orientalną nutą

Pomidorowa z mleczkiem kokosowym

Składniki:

Pomidorowa z mleczkiem kokosowym

 

  • 2 litry wody
  • 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałeczek pora, 1/2 średniego selera
  • 100 g koncentratu pomidorowego Pudliszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • 1 liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
  • kolendra do posypania

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z mleczkiem kokosowym
Do garnka wlać 2 łyżki oliwy z oliwek, dodać obrane, pokrojone warzywa, liść laurowy, ziele angielskie i wszystko podsmażyć około 10 minut. Dodać 2 litry wody i całość gotować około 1/2 godziny. Dodać przecier pomidorowy Pudliszki i ponownie zagotować. Zupę doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zupę przecedzić, rozlać do talerzy. Do każdego talerza zupy dodać 2 łyżki mleczka kokosowego. Podawać samą lub z ugotowanym ryżem. Koniecznie posypać drobno posiekaną kolendrą. Bardzo polecam.

Tagi:

pomidory