marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pomidorowa z plasterkami ogórkowymi.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Przygotować wywar mięsno-jarzynowy dając sztukę mięsa i włosz- -czyzny do garnka z wodą,dodać pokrojony ogórek,koncentrat,zawiesinę.Doprawić

Pomidorowa z plasterkami ogórkowymi.

Składniki:

Pomidorowa z plasterkami ogórkowymi.

 

  • 1,5 l.wywaru jarzynowo-mięsnego,
  • 2 małe koncentraty pomidorowe,
  • 1 ogórek wężowy,
  • 3 listki laurowe,
  • kilka kulek ziela angielskiego,
  • 8 g.mąki,
  • 1/4 zimnej wody,
  • pieprz,
  • sól,
  • 3-4 łyżki śmietanki łowickiej 12%.

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z plasterkami ogórkowymi.
Przygotować wywar mięsno-jarzynowy,dodając do garnka z wodą
sztukę mięsa rosołowego i włoszczyznę.Gotować z 40 min.Dodać
pokrojony na talarki ogórek i obgotować z 10 min.Potem wyjąć cedzakiem i pokroić na desce w kostkę.Dodać koncentratu pomidorowego,a potem zrobić zawiesinę z wody i mąki,zatrzepać
widelcem i wlać do zupy.Potem kolejno dodać śmietanę,przedtem
hartując ją.Pod koniec dodać pokrojony w kostkę ogórek i doprawić
zupę solą i pieprzem.

Tagi:

pomidory