Sposób przygotowania:
Pomidorowa z plasterkami ogórkowymi.
Przygotować wywar mięsno-jarzynowy,dodając do garnka z wodą
sztukę mięsa rosołowego i włoszczyznę.Gotować z 40 min.Dodać
pokrojony na talarki ogórek i obgotować z 10 min.Potem wyjąć cedzakiem i pokroić na desce w kostkę.Dodać koncentratu pomidorowego,a potem zrobić zawiesinę z wody i mąki,zatrzepać
widelcem i wlać do zupy.Potem kolejno dodać śmietanę,przedtem
hartując ją.Pod koniec dodać pokrojony w kostkę ogórek i doprawić
zupę solą i pieprzem.
sztukę mięsa rosołowego i włoszczyznę.Gotować z 40 min.Dodać
pokrojony na talarki ogórek i obgotować z 10 min.Potem wyjąć cedzakiem i pokroić na desce w kostkę.Dodać koncentratu pomidorowego,a potem zrobić zawiesinę z wody i mąki,zatrzepać
widelcem i wlać do zupy.Potem kolejno dodać śmietanę,przedtem
hartując ją.Pod koniec dodać pokrojony w kostkę ogórek i doprawić
zupę solą i pieprzem.