Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pomidorowa z pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybka domowa zupa pomidorowa

Pomidorowa z pomidorów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidorowa z pomidorów

 

  • 1,5l wywaru z marchewką i porem
  • duży mięsisty pomidor
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • dwie łyżki masła
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżeczka papryki czerwonej
  • makaron ryżowy lub ryż wg uznania
  • zielona pietruszka
  • sól, pieprz, magii (przyprawy wg uznania)

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z pomidorów
Wywar doprowadzamy do wrzenia - ważne by zawierał marchewkę i porę, pomidor sparzmy obieramy ze skórki, oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy pomidora i dusimy do uzyskania mięsistego sosu, dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego, czerwoną paprykę i wszystko zasmażamy. Całość przekładamy do wywaru, dodajemy jogurt naturalny. Przyprawiamy do smaku wg uznania. W miseczka przygotowujemy makaron ryżowy (bądź zwykły wcześniej ugotowany lub ryż wg uznania), zalewamy gorącą zupą, posypujemy natką pietruszki i po 3 minutach zupa gotowa jest do podania. Smacznego
Pomidorowa z pomidorów
Niezbędne skłądniki potrzebne do przygotowania pysznej zupy pomidorowej
Pomidorowa z pomidorów
Pomidora wkładamy do miseczki, zalewamy wrzacą wodą, sparzamy i obieramy ze skórki.
Pomidorowa z pomidorów
Na patelni roztapiamy masło, dodajemy pokrojonego pomidora, przesmażamy do uzyskania gęstego sosu, dodajemy koncentrat pomidorowy i czerwoną paprykę ...
Pomidorowa z pomidorów
Do gotującego wywaru dodajemy przygotowany gęsty sos pomidorowy, dodajemy jogurt naturalny i po kilku minutach mamy smaczną zupkę :)