PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Pomidorowa z ryżem i bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nawet nie przypuszczałam, że dodanie do zupy pomidorowej świeżej bazylii, tak wzbogaci jej smak. Polecam!

Pomidorowa z ryżem i bazylią

Składniki:

Pomidorowa z ryżem i bazylią

 

  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 1 puszeczka koncentratu pomidorowego
  • 3 marchewki
  • 1 czubata łyżka mąki pszennej
  • 30ml śmietanki UHT
  • 1 torebka ryżu
  • 1/2 pęczka świeżej bazylii

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z ryżem i bazylią
Do chłodnego bulionu dodajemy koncentrat pomidorowy, mąkę oraz obrane i pokrojone w plasterki marchewki. Gotujemy około 10 minut. Następnie zabielamy zupę śmietanką. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu i układamy po porcji na każdym talerzu. Następnie nalewamy zupę. Na wierch każdej porcji nakładamy posiekaną świeżą bazylię.

Tagi:

ryż pomidory