Sposób przygotowania:
Pomidorowa na wieprzowinie
Mięso , oczyszczone warzywa, ziele angielskie, liście laurowe, przyprawę do zup – zalać wodą i gotować 45 minut ( jeśli mięso nie jest dostatecznie miękkie to trochę dłużej ). Wyjąć mięso i warzywa z wywaru. Do wrzącego rosołu dodać pulpę pomidorową , Zagotować . Doprawić pieprzem , przyprawą do zup i w miarę potrzeby cukrem . Osobno ugotować na sypko ryż . Kłaść na talerzu porcję ryżu , oblewać zupą . Dodać śmietankę .
Mięso z zupy przekroić na porcje ( 2 ) i podać jako sztukamięs z warzywami i musztarda lub chrzanem lub w sosie koperkowym , musztardowym lub chrzanowym .
Można też takie mięso ostudzić i traktować jak delikatną wędlinę na kanapki .
Warzywa można użyć do zrobienia prostej sałatki jarzynowej .
Mięso z zupy przekroić na porcje ( 2 ) i podać jako sztukamięs z warzywami i musztarda lub chrzanem lub w sosie koperkowym , musztardowym lub chrzanowym .
Można też takie mięso ostudzić i traktować jak delikatną wędlinę na kanapki .
Warzywa można użyć do zrobienia prostej sałatki jarzynowej .