kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Pomidorowa z ryżem II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna zupa pomidorowa dla jaroszy.

Pomidorowa z ryżem II

Składniki:

Pomidorowa z ryżem II

 

  • por
  • seler
  • korzeń pietruszki
  • marchew
  • nać pietruszki
  • ryż
  • koncentrat pomidorowy
  • sól
  • śmietanka 30%

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z ryżem II
Z warzyw gotujemy wywar. Marchewkę kroimy w plasterki! Resztę można dodać w całości. Po około 45 minutach wyjmujemy pora-resztę tłuczemy wałkiem do ziemniaków na papkę i dodajemy ponownie do wywaru.
. Ważne by wywar
gotować na wolnym ogniu. Wsypujemy ryż i gotujemy go w wywarze do miękkości. Dodajemy pokrojoną drobniutko natkę pietruszki. Po około 10 minutach można dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Zabielamy śmietanka- im jej więcej tym zupa bardziej kremowa i słodkawa. Na sam koniec solimy do smaku. Smacznego!

Tagi:

ryż pomidory