Sposób przygotowania:
Pomidorowa z ryżem II
Z warzyw gotujemy wywar. Marchewkę kroimy w plasterki! Resztę można dodać w całości. Po około 45 minutach wyjmujemy pora-resztę tłuczemy wałkiem do ziemniaków na papkę i dodajemy ponownie do wywaru.
. Ważne by wywar
gotować na wolnym ogniu. Wsypujemy ryż i gotujemy go w wywarze do miękkości. Dodajemy pokrojoną drobniutko natkę pietruszki. Po około 10 minutach można dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Zabielamy śmietanka- im jej więcej tym zupa bardziej kremowa i słodkawa. Na sam koniec solimy do smaku. Smacznego!
. Ważne by wywar
gotować na wolnym ogniu. Wsypujemy ryż i gotujemy go w wywarze do miękkości. Dodajemy pokrojoną drobniutko natkę pietruszki. Po około 10 minutach można dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Zabielamy śmietanka- im jej więcej tym zupa bardziej kremowa i słodkawa. Na sam koniec solimy do smaku. Smacznego!