Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z ryżem
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie myjemy udka i osuszamy papierowym ręcznikiem. Do garnka z gotującą się wodą wkładamy udka. Marchewki obieramy ze skórki i myjemy. kroimy w kosteczkę. Liść pora myjemy i kroimy na drobno.
Pokrojone warzywa wkładamy do garnka z gotującymi się udkami po 20 minutach gotowania udek.
Po kolejnych 15 minutach dodajemy do garnka woreczek z ryżem i gotujemy przez około 10 minut. Wyjmujemy z garnka woreczek z ryżem i udka. Wyjmujemy ryż z woreczka, a mięso oddzielamy od kości i wkładamy do garnka z zupą.
Na samym końcu dodajemy przyprawę i koncentrat pomidorowy, zagotowujemy.
Pokrojone warzywa wkładamy do garnka z gotującymi się udkami po 20 minutach gotowania udek.
Po kolejnych 15 minutach dodajemy do garnka woreczek z ryżem i gotujemy przez około 10 minut. Wyjmujemy z garnka woreczek z ryżem i udka. Wyjmujemy ryż z woreczka, a mięso oddzielamy od kości i wkładamy do garnka z zupą.
Na samym końcu dodajemy przyprawę i koncentrat pomidorowy, zagotowujemy.