kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 973]

Zupa pomidorowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na zupę pomidorową w wersji z ryżem. Przygotowana na wywarze mięsnym smakuje wyśmienicie. Polecam.

Zupa pomidorowa z ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowa z ryżem

 

  • 2 podudzia
  • 2 litry wody
  • 3 marchewki
  • liść pora
  • woreczek ryżu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • domowa przyprawa do zupy

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z ryżem
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie myjemy udka i osuszamy papierowym ręcznikiem. Do garnka z gotującą się wodą wkładamy udka. Marchewki obieramy ze skórki i myjemy. kroimy w kosteczkę. Liść pora myjemy i kroimy na drobno.

Pokrojone warzywa wkładamy do garnka z gotującymi się udkami po 20 minutach gotowania udek.

Po kolejnych 15 minutach dodajemy do garnka woreczek z ryżem i gotujemy przez około 10 minut. Wyjmujemy z garnka woreczek z ryżem i udka. Wyjmujemy ryż z woreczka, a mięso oddzielamy od kości i wkładamy do garnka z zupą.

Na samym końcu dodajemy przyprawę i koncentrat pomidorowy, zagotowujemy.
Zupa pomidorowa z ryżem
Udka z kurczaka wkładamy do wody i myjemy.
Zupa pomidorowa z ryżem
Obrane i umyte marchewki kroimy w kosteczkę.
Zupa pomidorowa z ryżem
Woreczek z ryżem rozcinamy i wyjmujemy ugotowany ryż.
Zupa pomidorowa z ryżem
Do gotującej się zupy wkładamy ryż i mięso.