Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z ryżem i soczewicą
Rosół przelewamy do garnka i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy marchew i kroimy w słupki, myjemy. Wkładamy do garnka z gotującym się rosołem.
Po 20 minutach gotowania dodajemy woreczek z ryżem i wsypujemy soczewicę, gotujemy razem przez około 15 minut.
Następnie wyjmujemy ryż i dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i zagotowujemy.
Woreczek rozcinany i wkładamy ryż do zupy. Przed podaniem dekorujemy.
Po 20 minutach gotowania dodajemy woreczek z ryżem i wsypujemy soczewicę, gotujemy razem przez około 15 minut.
Następnie wyjmujemy ryż i dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i zagotowujemy.
Woreczek rozcinany i wkładamy ryż do zupy. Przed podaniem dekorujemy.