Sposób przygotowania:
Pomidorowe świderki z tuńczykiem
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnie, dolać olej z tuńczyka. Smażyć. W międzyczasie oczyścić paprykę, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do cebuli i smażyć aż lekko zmięknie. Wtedy wrzucić tuńczyka z resztą oleju.Pomidory należy sparzyć, zdjąć skórkę a miąższ pokroić w kostkę. Na patelnię dorzucić świeże pomidory, przesmażyć, dodać pomidory z puszki. Dusić chwilę na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem. W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Powinien być al dente. Ugotowany makaron wrzucić do sosu, zamieszać, nakładać na talerze i podawać. Można oprószyć żółtym serem