lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Pomidorówka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Według mojego doświadczenia tą zupę szykuje się ok. 40 minut.

Pomidorówka.

Składniki:

Pomidorówka.

 

  • szczypta cukru
  • śmietana 30 procentowa
  • sól
  • vegeta
  • pieprz
  • 2 cielęce kostki rosołowe
  • 300 gram makaronu
  • koncentrat pomidorowy
  • kostka sera topionego
  • 100 gram żółtego sera
  • 1 dużą cebule
  • 3 skrzydełka kurczaka
  • pęczek włoszczyzny

Sposób przygotowania:

Pomidorówka.
Na sam początek mięso zalewamy ok. 2 litrami wody. Gotujemy z włoszczyzną i obraną cebulą.Makaron też gotujemy.Następnie gdy mięso zmięknie wrzucamy kostki i koncentrat pomidorowy ok. 4-6 łyżek, dodajemy resztę przypraw. I gotujemy.Potem dodajemy cukier plus serek topiony. Po dodaniu gotujemy tak długo aż serek się rozpuści. Tą potrawę dodajemy z makaronem plus łyżką śmietany posypaną startym serem.