Sposób przygotowania:
Pomidorówka na ostro z czuszką.
Wlać do dużego garnka wodę,włożyć korpus oraz oczyszczone,pokrojone i umyte jarzyny.Dodać listki laurowe i ziele angielskie,gotować z godzinę,a międzyczasie umyć i przekroić czuszki w różnych kolorach-czerwoną i żółtą,usunąć z nich nasiona i posiekać.Korpus po obgotowaniu wyjąć i odcedzić nad garnkiem,przełożyć na talerz,a włoszczyznę wyjąć łyżką cedzakową i posiekać jak trochę ostygną i ponownie wrzucić do garnka.Dodać bulionetki dla wzmocnienia smaku,przygotować zawiesinę z mąki i zimnej wody,roztrzepując ją widelcem.Najpierw dodać koncentrat,zamieszać i pogotować z 10-15 min.Dodać zawiesiny,a potem śmietanę(ja nie dodaję),hartując ją osobno w 1/4 zupy w garnuszku,aby się nie zwarzyła.Wlać do garnka z zupą próbkę śmietany,potem dodać nieco więcej.Pod koniec wyłączyć palnik i doprawić zupę solą i pieprzem,przedtem próbując ją.Nalewać i podawać z makaronem i posypać natką siekaną.