Sposób przygotowania:
Pomidorówka z kaszą pęczak i natką pietruszki
Ugotować rosół warzywny lub na mięsie, czy porcji rosołowej z jarzynami.
W między czasie nastawić w osobnym naczyniu wodę na kaszę pęczak. Wrzucić saszetkę kaszy na gotującą wodę lekko posoloną i gotować do miękkości.
Następnie po ugotowaniu rosołu, przecedzić do innego garnka, zagotować i na gotujący bulion wlać przecier pomidorowy własnej roboty. Zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotować i dodać natkę pietruszki.
Kasze ugotowaną wyjąć z woreczka i wyłożyć na talerze, zalać gorącym wywarem pomidorowym, posypać po wierzchu natką pietruszki. Smacznego :)
W między czasie nastawić w osobnym naczyniu wodę na kaszę pęczak. Wrzucić saszetkę kaszy na gotującą wodę lekko posoloną i gotować do miękkości.
Następnie po ugotowaniu rosołu, przecedzić do innego garnka, zagotować i na gotujący bulion wlać przecier pomidorowy własnej roboty. Zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotować i dodać natkę pietruszki.
Kasze ugotowaną wyjąć z woreczka i wyłożyć na talerze, zalać gorącym wywarem pomidorowym, posypać po wierzchu natką pietruszki. Smacznego :)