Sposób przygotowania:
Zupa krem z dyni i batatówETAP 1:
Do garnka wlać oliwę, zeszklić pokrojoną cebulę, następnie dodać posiekany czosnek i smażyć przez 2-3 minuty.
ETAP 2:
Do zeszklonej cebuli wsypać pokrojonego w kostkę obranego batata i dynię bez pestek i miąższu. Mieszając smażyć przez kilka minut.
ETAP 3:
Zalać bulionem (tak aby woda przykryła warzywa), przykryć i gotować do miękkości.
ETAP 4:
Do miękkich warzyw dodać paprykę i świeżo starty imbir, wymieszać, zagotować, zmiksować na gładki krem.
ETAP 5:
Do gorącego kremu włożyć serek mascarpone, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
ETAP 6:
Podawać z pestkami granatu i ziarnami słonecznika uprażonymi na suchej patelni lub z grzankami.