Sposób przygotowania:
Pomidorówka z zagęszczonego soku :
Mięso ,obrane warzywa, kostkę bulionową zalać wodą . Zagotować ( można odszumować ) i gotować na małym gazie ok 1,5 godziny . Wyjąć mięso i jarzyny .Wlać sok do wywaru. Zagotować .Zagęścić wlewając do zupy rozrobioną w zimnej wodzie ( ok 1/2 szklanki ) mąkę - zagotować . Doprawić do smaku solą , pieprzem , cukrem i maggi .
Podawać z makaronem ( najlepiej cienkim ale wybór zależy od gustu ) , ryżem lub lanymi kluskami posypana natka pietruszki . Śmietankę podać osobno tak by każdy dolał sobie na talerzu .
Warzywa z zupy można użyć na sałatkę , a obrane mięso na pierogi, naleśniki z mięsem lub krokiety.
Podawać z makaronem ( najlepiej cienkim ale wybór zależy od gustu ) , ryżem lub lanymi kluskami posypana natka pietruszki . Śmietankę podać osobno tak by każdy dolał sobie na talerzu .
Warzywa z zupy można użyć na sałatkę , a obrane mięso na pierogi, naleśniki z mięsem lub krokiety.