Sposób przygotowania:
Pomidorowo- paprykowe podudziaETAP 1

Podudzia przepłukujemy i osuszamy. Tak przygotowane nacieramy przyprawą do kurczaka i oprószamy pieprzem i solą do smaku
ETAP 2

Cebule obieramy i kroimy na mniejsze części.
ETAP 3

Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pomidorki przepłukujemy i osuszamy.
ETAP 4

Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy przygotowane pałki. Pomiędzy nie wykładamy przygotowane pomidory, paprykę oraz cebulę.
ETAP 5

Całość posypujemy świeżymi igiełkami rozmarynu oraz pokrojonym w plasterki czosnkiem. Następnie całość skrapiamy olejem i octem balsamicznym.
Danie wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 50 minut w 180°C. Gotowe podajemy na ciepło.