Sposób przygotowania:
Indyk faszerowany Eli na kołderce
Golonki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Z podudzi usunąć kości,ostrożnie odkrawając je w koło od mięsa.Wymieszać olej z papryką słodką,przyprawą warzywną,czosnkiem,papryką ostrą i przyprawą do kurczaka.Mieszanką natrzeć indyka od wewnątrz i na zewnątrz.Podudzia zamknąć w pojemniku i włożyć do lodówki na 4 godziny.Papryki umyć,osuszyć i usunąć szypółki i gniazda nasienne.Pokroić papryki w długie paski.Ser pokroić w długie słupki.Każde podudzie faszerować paskami papryki i słupkami sera.Zaszyć otwory nićmi kuchennymi.Cebulę posiekać.Włożyć podudzia do woreczka wraz z marynatą,dodać cebulę i zamknąć woreczek klipsem.Całość włożyć do brytfanki i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C,przez 50 minut.Upieczone podudzia wyjąć z woreczka i zabezpieczyć przed ostygnięciem.Powstały sos zlać na patelnię,dodać pozostałą paprykę i dusić.Papryka powinna być lekko chrupka.Wyjąć paprykę łyżką cedzakową z sosu.Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i zagotować.Z indyka zdjąć nici i usunąć twarde ścięgna.Na talerzach rozłożyć paprykę i na niej położyć indyka.Sos podawać osobno w sosjerce.Smacznego!