Sposób przygotowania:
Pomidorowy kapuśniak
Skrzydełka z kurczaka oczyścić, umyć, przełożyć do dużego garnka i zalać ok. 3 litrami wody. Zagotować je i zebrać powstałe szumowiny. Do wywaru dodać trochę soli, pieprzu i kostki bulionowe (można je ominąć). Kapustę niezbyt grubo poszatkować, dodać do wywaru. Gotować chwilkę razem. Dodać obrane i pokrojone w półplasterki marchewki i pietruszkę (można też dodać trochę zieleniny, np. liście pora i selera - ja akurat nie miałam, więc dodałam mrożoną natkę pietruszki). Wszystko gotować ok. 10 minut. Dodać obrane i pokrojone w niezbyt dużą kostkę ziemniaki. Dodać też koncentrat pomidorowy. Wymieszać i gotować dalej, aż wszystkie warzywa zrobią się miękkie. Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.