mimika

mimika

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 123]

Pomidorowy sos ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny sos z pomidorami i śmietaną

Pomidorowy sos ze śmietaną

Składniki:

Pomidorowy sos ze śmietaną

 

 

  • Do podprawy:

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowy sos ze śmietaną
Pomidory płuczemy, kroimy w kostkę. Dodajemy wodę. Cebulę obieramy a następnie drobno siekamy. Wszystko gotujemy. Następnie sos przecieramy i ponownie zagotowujemy. Mąkę mieszamy ze śmietaną. Wlewamy do doprowadzonego do wrzenia wywaru. Mieszamy i gotujemy. Dodajemy sól oraz cukier do smaku. Przed samym podaniem sos mieszamy z masłem. Taki sos jest dobry do ryży, ziemniaków czy też różnego rodzaju kasz jak i znakomicie sprawdzi się do polania pieczonego mięsa.