Sposób przygotowania:
Pomidory faszerowane kaszanką
Pomidory opłukać i osuszyć, odciąć "czapeczki" i wydrążyć miąższ.
Na roztopionym maśle zeszklić posiekaną w kostkę cebulkę.
Do cebuli dodać pokrojoną w plasterki kaszankę i rozgniatając ją smażyć aż będzie miękka.
Doprawić do smaku. Farszem z kaszanki i cebuli faszerować pomidory.
Przykryć "czapeczkami" . Piec w temp. 190 stopni przez 15-20 minut.
Danie podawać na ciepło.
Na roztopionym maśle zeszklić posiekaną w kostkę cebulkę.
Do cebuli dodać pokrojoną w plasterki kaszankę i rozgniatając ją smażyć aż będzie miękka.
Doprawić do smaku. Farszem z kaszanki i cebuli faszerować pomidory.
Przykryć "czapeczkami" . Piec w temp. 190 stopni przez 15-20 minut.
Danie podawać na ciepło.