Sposób przygotowania:
Pomidory faszerowane kaszką kuskusMarchewkę, czosnek i dymkę oczyścić, drobno pokroić i podsmażyć na oliwie. Dodać szklankę wody, sól, curry i zagotować. Zdjąć z ognia wsypać kaszkę kuskus i wymieszać. Z pomidorów odkroić wierzch, wydrążyć i wypełnić farszem. Nafaszerowane pomidory wstawić do naczynia żaroodpornego i podlać szklanką rosołu. Zapiekać około 15 minut w temperaturze 170˚C. Masło rozgrzać, posypać mąką i zrobić zasmażkę, wlać pozostałą część rosołu i gotować przez chwilę. Dodać posiekaną bazylię, doprawić.
Dziękujemy wydawcy Odchudzającej Książki Kucharskiej za udostępnienie przepisu.
Gość
Gość
co z tą zasmażką???
po trochu na każdego już upieczonego pomidora nalać??
w/g mnie niepełny przepis..
[a miałam zamiar kupić tę ksiązkę]
mediana
jarek-energy
sandra200
darek112