Sposób przygotowania:
Pomidory faszerowane
Pomidory myjemy , następnie scinamy im łepki od ogonka i delikatnie najpierw nozem a potem lyzeczką wydrążamy miąższ, posypujemy w środku lekko solą. Makaron gotujemy i odcedzamy . Filet kroimy najdrobniej, posypujemy gyrosem i psdsmażamy na patelni na tluszczu.Zdejmujemy z patelni i na tym zamym tluszczu przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę , mieszamy ją z mięskiem i makaronem, doprawiamy do smaku na pikantnie. Nadziewamy pomidory farszem i na wierzch każdego kładziemy plaster sera mozzarella. Wkładamy do piekarnika na 10- 15 minut aż serek się zrumieni. Do farszu można dodać zioła jakie lubimy . Pomidorki takie świetnie smakują z sosem paprykowym.
evita0007
dusia30
eluchap
msewka
Lady Marmolada
MIUCCIA
jaNina
Natala1210
polkax3