Sposób przygotowania:
Pstrąg pieczony z pomidorkami koktajlowymi
Pstrąga myjemy i odsączamy z wody na cedzaku. W międzyczasie myjemy pomidorki i osuszamy papierowym papierowym. Obraną cebulę kroimy w pół plastry, a pomidorki na połówki.
Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Rybę dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem i przekładamy na folię aluminiową, skrapiamy sokiem z cytryny, obficie posypujemy solą i pieprzem cytrynowym z obu stron.
Do środka ryby wkładamy pokrojony czosnek i cebulę, gałązki pietruszki.
Na wierzchu układamy pomidorki koktajlowe i zawijamy w folię. Przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Rybę wyciągamy i zlewamy wytworzony płyn i jeszcze dopiekamy przez 5 minut.
Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Rybę dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem i przekładamy na folię aluminiową, skrapiamy sokiem z cytryny, obficie posypujemy solą i pieprzem cytrynowym z obu stron.
Do środka ryby wkładamy pokrojony czosnek i cebulę, gałązki pietruszki.
Na wierzchu układamy pomidorki koktajlowe i zawijamy w folię. Przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Rybę wyciągamy i zlewamy wytworzony płyn i jeszcze dopiekamy przez 5 minut.