Sposób przygotowania:
Pomidory faszerowane jajkiem i soczewicą
Pomidory myjemy, osuszamy, odcinamy części z ogonkiem i wydrążamy środki. Do miseczki wbijamy jajko. Dodajemy sól, pieprz i roztrzepujemy widelcem.
Na patelni rozpuszczamy masło, wlewamy jajko i smażymy jajecznicę. Dodajemy soczewicę oraz starty żółty ser. Mieszamy dokładnie farsz i wypełniamy nim pomidory.
Wstawiamy pomidory do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 7-8 minut. Dekorujemy listkami bazylii.
Na patelni rozpuszczamy masło, wlewamy jajko i smażymy jajecznicę. Dodajemy soczewicę oraz starty żółty ser. Mieszamy dokładnie farsz i wypełniamy nim pomidory.
Wstawiamy pomidory do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 7-8 minut. Dekorujemy listkami bazylii.