Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pomidory nadziewane

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso oczyścić, umyć, pokrajać i wraz ze słoniną oraz namoczoną w wodzie i

Pomidory nadziewane

Składniki:

Pomidory nadziewane

 

  • 8 pomidorów (równej wielkości)
  • 25 dag mięsa pozostałego z pieczeni wieprzowej
  • kajzerka
  • jajo
  • 5 dag słoniny
  • 3 łyżki śmietany
  • 3 łyżki utartego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane
Mięso oczyścić, umyć, pokrajać i wraz ze słoniną oraz namoczoną w wodzie i odciśniętą bułką zemleć w maszynce, wymieszać z jajem i śmietaną, doprawić solą i pieprzem do smaku. Pomidory umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć, napełnić przygotowanym nadzieniem, przykryć ściętymi wierzchami. Ułożyć w brytfannie lub w prodiżu, skropić masłem, posypać utartym serem i zapiec. Podawać z ziemniakami i surówką.

Tagi:

mięso sery ser